Här hittar du podcasts som ABF Västerbotten har producerat tillsammans med författare, forskare, journalister och kulturutövare.
Du hittar poddarna där poddar vanligtvis finns.

berättelser från västerbotten författare radio podcast

Lyssna på Spotify, Acast, Google Podcast eller Direkt på webben.

Berättelser från Västerbotten

Lyssna på noveller skrivna och berättade av kända författare från Västerbotten. Varje onsdag släpps ett nytt avsnitt att lyssna på ensam eller tillsammans med andra.

Författarna som förekommer i serien:

  • Kent Lundholm (Umeå)

  • Linda Marklund (Burträsk)

  • Britta Stenberg (Malå)

  • Göran Lundin (Skellefteå)

  • Mikael Berglund (Umeå)

  • Åke Lundgren (Malå)


Vägval klimat omställning västerbotten forskning pandemi

Lyssna på Spotify, Acast, Apple Podcast eller Direkt på webben

Vägval - På podspaning bortom pandemin

Vad händer den dag smittspridningen avtar, trycket på sjukvården minskar och begränsningarna när det gäller möten och resor lättas? Går det att återvända till slutet av 2019 och fortsätta i samma riktning från förut och är det ens önskvärt? Eller är det så att pandemin visat på möjligheten och nödvändigheten av en omställning till ett socialt och miljömässigt mer hållbart samhälle?

Följ med på spaning bortom pandemin med författarna Björn Forsberg och Arne Müller!

Stad och land Podcast

Klyftorna mellan stad och land växer. Vad är orsaken och vad kan vi göra åt saken? Kan nystarten efter Corona ge nya möjligheter för landsbygden? Det är frågor vi ska ta upp i Stad och Land- podden. Den skapas av SOL- nätverket i samverkan med ABF i Västerbotten och inleds med sex avsnitt sommaren 2021.

Vi kommer att intervjua människor landet runt som kämpar för skolor, vårdplatser, en rättvis klimatomställning och en rimlig ersättning för uttaget av naturresurser. Personer som på något sätt arbetar för en annan landsbygdsutveckling och en politik för solidaritet mellan stad och land.